Aktuellt       

 

Ta Plats 25

Ta Plats finns till försäljning i de västnyländska bokhandlarna, samt i Luckan i Karis, Frimans i Tenala, K-Supermarket i Hangö samt Wibox i Horsbäck och Skåldö fiskebod i Sommaröstrand. Priset är 10 euro. Tidskriften kan beställas och numera även prenumereras hos Gardberg Centers assistent Jonna, tfn 044-9710275 eller gardbergcenter(åt)gmail.com.

Vårens nummer av den lokalhistoriska tidskriften Ta Plats har utkommit. Se innehåll:

Bland innehållet märks artiklar om Ekenäs, Karis, Pojo, Svartå och Porkala, med ämnen som person-, fenomen- och brukshistoria. Vi presenterar också en rad pågående lokalhistoriska storprojekt i Hangö, Karis, Pojo och Porkala. Camilla Berggren skriver om Ekenäsbon Paul Henrik Fager som under sitt nya namn Are Waerland blev Nordens största hälsoförkunnare. Ann-Marie Lindqvist deltar med två intressanta artiklar om Fredsrörelsens och Feminismens utveckling i Västnyland. Vårnumret är en förträfflig morsdagspresent!

Detta är det 25:te numret av tidskriften som utges av föreningen Gardberg Center med säte i rektor John Gardbergs hus vid Nabogatan i Karis. Utgivningen av Ta Plats står på en god grund, med en lång rad skribenter av olika slag och lokalhistoriska artiklar som omspänner inte bara Karis, utan hela Raseborg och västra Nyland.

Kim Björklund, ordförande för Gardberg Center och redaktör för Ta Plats nr 25. 

Karis butikshistoria

Föreningen Gardberg Centers stora forskningsprojekt Hantverkare och handelsidkare i Karis stationssamhälle har inletts. Om du har tips, gamla fotografier eller annat material som berör butiker, handelsliv och konsumtion i Karis kan du kontakta Lokalarkivet Arresten per telefon, 019 233 299. Vi tar tacksamt emot material och tips. Du kan även mejla projektet direkt på karishandelsidkare(åt)gmail.com Läs mera »

Suomeksi (EU-lehdestä 2020-8)

Suomeksi (EU- lehdestä 2019)
 

Andra aktuella tips...

 

I Gardbergs hus finns fina mötesrum att hyra!
Se info! 
Gardbergin talossa on hyviä kokoushuoneita!
Katso vuokrahinnat !

OBS!

Boken om John Gardberg nu 15 €!

 

Innehållsförteckning:
Finns i bokhandlarna i Karis, Ekenäs, Hangö, och i Lokalarkivet Arresten och Luckan i Karis, därutöver i Karaija i Ingå.
 
Recension i tidningen Västra Nyland

För beställningar och leveranser utanför Västnyland
kontakta
verksamhetsassistent 
gardbergcenter(åt)gmail.com
tfn 044 9710275

Äldre Ta Plats finns till försäljning i Lokalarkivet Arresten i Transformatorn i Karis.
Här kan du se vilka som finns till försäljning ännu!

Dessa Ta Plats 
säljs för 6 €/st i
Lokalarkivet Arresten