Skrivargrupp i Gardbergs hus i Karis

För tre år sedan inledde föreningen Gardberg Center ett första trevande försök med en egen skrivarkurs för amatörer. Vi blev en grupp på sju personer som träffades en gång per månad. Alla drevs vi av lusten att skriva ned berättelser antingen från det egna livet eller om någon historisk händelse från hemknutarna eller så berättelser helt utifrån fantasin. Många av oss lyckades komma igång med våra skrivprojekt och dessutom slutföra dem. En del av texterna publicerades i föreningens lokalhistoriska tidskrift Ta Plats.

Skrivargruppens medlemmar fanns där för att stödja varandra i skrivarprocessen. Genom att högt för gruppens deltagare formulera planerna på våra projekt, begrunda innehåll och disposition, var vi alla därefter redan på god väg med den egna texten. Sedan fick var och en, allt eftersom texterna blev till, visa upp det skrivna för gruppen med många kreativa diskussioner, skratt och allvar som resultat. Och givetvis bättre omformulerade texter.

Genom att föreningen bjuder in inspirerande föreläsare sporrar också det vår kreativitet och hjälper var och en av oss att hitta en röd tråd i våra egna texter.

Både gamla och nya deltagare är välkomna. Tillsammans kan vi forma skrivarkursen och komma med förslag till inbjudna föreläsare. Skrivarkursen leds av Beatrice Blåfield.
.

Kontaktperson:

Beatrice Blåfield
beatrice.blafield(åt)gmail.com
tfn 044 022 2483

 

 

 

Sidan uppdat. 3.3.2023